Frem til nå har Facebook sider hatt faner i toppen.

Faner i toppen

Dette blir det nå slutt på, og fanene blir nå flyttet til venstre.

Left tabs

(les tidligere blogginnlegg om dette).

Tidligere har disse fanene stort sett blitt bygd opp ved hjelp av Facebook Markup Language (FBML), og typisk applikasjonen Statisk FBML. Men nå slipper man det; man kan fra 10. februar bruke iframes. Det er en stor forbedring! FBML skal fases ut.

Noen fordeler med iframes:

  • Med iframes kan du med relativt enkle grep gjenbruke mer av det innholdet du har på dagens nettsted, hvis det er ønskelig.
  • Innholdet vil da kunne oppdateres med i-tools CMS (eller annet CMS verktøy hvis det har støtte for blanke maler). Før måtte man ofte kunne html for å oppdatere disse fanene.
  • Det bør være enklere å få lagt inn (for eksempel) Google Analytics, slik at du kan måle bruken av Facebook sidene.

Totalt sett tror vi denne endringen vil gjøre at ditt innhold på Facebook, blir enklere å holde oppdatert ved at du selv faktisk vil kunne holde det oppdatert – ihvertfall på vanlige infosider med mer.

Les mer her: http://developers.facebook.com/blog/post/462

Vi anbefaler alle kunder å gå over til å bruke iframes allerede nå. Vi skal selv gå igang med å bygge om våre faner til å bruke iframes. Trenger du hjelp til dette, er det bare å ta kontakt med oss.

Vi skal i et kommende blogg innlegg skrive litt om hvordan du kan gjøre dette. Det vil nok bli noe nerdete, men for de som liker slikt, så følg med :-)

 

Legg igjen et svar

Din e-post vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


2 + = åtte

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

About The Author

Arve

Arve har jobbet med webløsninger og markedsføring i over 18 år. Han jobber til daglig som teknisk prosjektleder i InBusiness AS. Arve har blant annet vært med i utviklingen av et av Norges første publiseringsverktøy. Arve jobber hardt hver dag for skape RESULTATER for de kunder han jobber med. Privat er Arve gift med Jeanett, og har 2 herlige barn.